Eltűnt személy keresése – Kisrákos, 2021. július 20.

Eltűnt személy keresése – Kisrákos, 2021. július 20.

Vas megyei család kérte Alapítványunk segítségét egy 48 éves hölgy eltűnésével kapcsolatban, aki a hajnali órákban, hiányos ruházatban, búcsúüzenetet hátrahagyva, feltehetően öngyilkossági szándékkal távozott kisrákosi otthonából és azóta életjelet nem adott magáról.
A riasztást követően a MAA csapatának öt önkéntese – akik épp aznap kezdték meg Zala megyében a nyári mantrailing tábor szervezését – két mantrailinges kutyával délután fél 2-kor érkezett a megadott címre, ahol megkezdték az információgyűjtést, valamint a szagrögzítést. A helyszínre érkező rendőrségi nyomkövető kutyavezetővel együttműködve, a mantrailinges kutyák a rendőrségi nyomkövető kutyát váltva dolgoztak a nyom felderítésén.
A két mantrailinges kutya a települést elhagyva, azonos irányt mutatva, közel 2 km-n át határozottan követte az eltűnt személy nyomát a közeli erdőn keresztül, amelyet elhagyva egyik kutyánkat kisebb áramütés is érte egy villanypásztorral elkerített területen. A kutya szerencsére nem szenvedett sérülést.

Az eset ezúttal szerencsésen végződött, a délután folyamán érkezett a hír önkénteseinkhez, hogy a hölgyet egy másik, gyalogosan kb. 10 km-re lévő településen – a kutyák által jelzett irányban – épségben, kissé zavart állapotban megtalálták.